opini

He’s finally gone

I am a reformist. I agree with reformation. I agree that all past corruption cases must bring to legal trials. I agree all political prisoners, except separatism cases, are being free.

But reading the international news about the dead of massacres, it makes me sad. The word of massacres, slaughter, are seemed so brutal and very sarcastic. He wasn’t Pol Pot, neither was George W. Bush, who killed thousands of people and make it as a legal action.

People made him as if a GOD. The same praise to Soekarno. People praised them to much as if he were a GOD. He was a human who could be forgetful that he could make mistakes. People forgot that they could amend laws, protest their legislatives, or give correction to president’s cronies about their mistakes. When people remembered these rights, this land had been already broken down. Not only the land, but also people’s mind has been broken. We’ve already out of our mind.

Journey, Love...Life..., Works

i’m away

Back to my last casualty, going to the office after my French course. I do want to continue my work, but i feel extremely lazy today. I read my old post. I wrote this when i was desperately wanted to go away from my present life at that time. It was at 3am, and then i checked the first offering from Balikpapan. It was sent on the same day at 10am. Life is full of mysteries. You’ll never know when it answers your questions.

I am facing a tough situation now, but i think it’s better than i keep staying in Jakarta. I have the best window view here. I’m not talking about seeing beautiful sunset everyday, but it’s more possible for me to get know well about what i want to achieve. No, i won’t make this situation as my permanent life. I need time to prepare what i’ve messed before. Somehow seeing the horizon line on the sea triggers something different on me. I don’t know how to describe it, but I’m getting wicked *sometimes in positive ways, sometimes in negative ways*.

Back 2 work.

Journey, Love...Life...

Kangen kuliah

literally kangen kuliah, menyesal kenapa gw gak dari dulu aja jadi mahasiswa teladan yg rajin kuliah dan mau belajar dengan rajin. Hasilnya sekarang gw mau gathering requirements aja jadi jiper gini. Masalahnya gw males berat kalo pake ngebawa bawa kerupuk koneng alias makara UI gituh.

Gak ada partner ato seseorang yg bisa jadi guru atau pendamping gw selama project ini. Cuma ada cara2 gerilya untuk dapetin petunjuk dari Paman Donald *okeh, sekarang gw pake nama samaran. Kaya abg gila aja*. Konflik2 kantor yg makin jijix dan malesin abis. huiks..gw mulai mengeluh lagi >.<

Kalo kuliah gw bisa nanya2 dosen2 ama asdos2 tersayang kalo ada masalah kuliah. Nah sekarang gw mau donlot slide2 tua aja gak bisa lagi karena kayanya file2nya udah dipindah. Entah karena servernya udah penuh ato menghindari orang2 tidak bertanggung jawab kaya gw. Ihihihihihihi. Yaa..paling gak gw udah mengurangi kegiatan membajak, paling gak gw udah mulai beli cd cd asli ama buku asli. Hmm..buku asli di reimburse kantor sih, jadi intinya gw baru tidak membajak lagu. Hmm…sebenernya gak juga si, kalo gw udah pensaran dan di Disctara Balikpapan Plaza belom ada, gw donlot2 dulu. Wakakakaka. Gimana ini, gak konsisten?!

Seneng juga bisa nulis pake bahasa indonesia ancur kaya gini. Harusnya gw menjaga Bahasa Indonesia nih *jadi inget omelannya Pak Steph :p*. Masalahnya hampir setiap saat gw harus ngomong dan nulis in English segala, cape bo’! Apalagi kalo lagi meeting, gw ampe heran kenapa gw bisa jadi lemot abis. Ya…gimana lagi coba?! Kan pikiran gw masih pake bahasa gak jelas, trus baru di-compile ke English. Huiks..huiks…

O iya pas gw kuliah, cuma dikit dan org2 gak penting yg protes soal suara gw yg cempreng banget. Nah, sekarang suara gw jadi bahan ceng2an di sini. Knp mas, mbak? Nge-fans ya ama suara cempreng gw?? Aaaaa…sebal sebal…

Gw kangen masuk kelas, dengerin pelajaran, diskusi dengan cara terdidik *ya..maklum, di sini org2nya banyakan tinggal di hutan, jadi harus di re-educate*, dan ujian. Kangen dengerin kuliah dari Pak Ibam *yg walopun aneh, tapi asik*, Pak Didit *ngingetin gw untuk selalu jadi manusia yg baik*, Pak Rifky *bukan karena gantengnya lho..*, Pak Steph *adoh, maaf ya Pak, saya dulu gak jadi mahasiswa yg baik*, Pak Petrus *nah ini emang enak diliat dan enak banget neranginnya*, Pak Chan *walopun sering gak ngerti dulu itu belajar apa ya, Pak*, Bu Betty *walopun ibu jarang banget ngasi kuliah di kelas*, Pak Ade *ini kuliah pake bahasa langit dan pelajarannya jorok2*.

Oke, back 2 work.

Songs

Hate that i love you

by Rihanna and Ne-Yo

That’s how much I love you
That’s how much I need you
And I can’t stand you
Must everything you do make me wanna smile
Can I not like you for awhile? (No….)

But you won’t let me
You upset me girl
And then you kiss my lips
All of a sudden I forget (that I was upset)
Can’t remember what you did

But I hate it…
You know exactly what to do
So that I can’t stay mad at you
For too long that’s wrong

But I hate it…
You know exactly how to touch
So that I don’t want to fuss.. and fight no more
Said I despise that I adore you

And I hate how much I love you boy (yeah…)
I can’t stand how much I need you (I need you…)
And I hate how much I love you boy (oh whoa..)
But I just can’t let you go
And I hate that I love you so (oooh..)

You completely know the power that you have
The only one makes me laugh

Said it’s not fair
How you take advantage of the fact
That I… love you beyond the reason why
And it just ain’t right

And I hate how much I love you girl
I can’t stand how much I need you (yeah..)
And I hate how much I love you girl
But I just can’t let you go
But I hate that I love you so

One of these days maybe your magic won’t affect me
And your kiss won’t make me weak
But no one in this world knows me the way you know me
So you’ll probably always have a spell on me…