books, reviews

Never Ending Books

Pernah gak si baca buku cerita dari jaman lebaran kuda ampe sekarang blom kelar kelar bacanya??? Hmm…saya sendiri punya banyak buku cerita yang saya beli, tapi belum selesai dibaca. Nah..ini daftar buku cerita yang belum saya selesaikan:

  • Little Princess
  • little-prince.jpg
    Buku ini aslinya berjudul Le Petit Prince karangan Saint-Exupéry saya baca ketika masih sma. Kenapa ya blom selesai dibaca? Mungkin itu buku yang saya baca untuk pengantar tidur saya. jadi sebelum selesai, saya selalu tertidur 😀 Buku ini saya beli sebelum diterbitkan gramedia, yang membuat buku ini jadi kurang berkualitas. Sebelum diterbitkan Gramedia, buku ini memiliki kertas yang bagus dan ilustrasi gambar yang lebih bagus.

    Buku ini merupakan buku anak-anak yang berisi filosofi kehidupan. Membahas esensi-esensi hidup yang sering kita lupakan ketika kita beranjak dewasa. Buku ini diceritakan dengan cara yang unik, sehingga menurut saya buku ini perlu dibaca dahulu oleh orang dewasa yang kemudian menceritakan kembali ke anak kecil. Kalau dibandingkan dengan buku cerita anak-anak unik seperti karangan Roald Dahl, buku ini terasa lebih berat. Hmm…buku ini akan saya selesaikan week end ini 🙂

  • The Dante Club
  • dante.jpg
    Saya membeli buku ini sebagai hadiah ultah dari papa pada tahun 2005. Yak, sudah 2 tahun tidak saya sentuh lagi. Tertarik membeli karena berkisah mengenai pembunuhan berantai dengan setting cerita Amerika di abad ke-19. Buku ini karangan Matthew Pearl, seorang summa cumlaude dari Yale University. Hmm…buku ini tidak begitu berat, tapi sadis. Itu alasan mengapa saya belum menyelesaikannya.

  • The Wicked
  • wicked.jpg
    Buku ini adalah buku terbaru yang saya beli. Saya membelinya sebagai bahan bacaan iseng. Tertarik membeli karena buku ini menceritakan mengenai penyihir barat, yang merupakan bagian dari dongeng Wizard of Oz. Buku ini karangan Gregory Maguire. Belum ada rencana kapan akan membacanya. Mungkin setelah saya menyelesaikan nisTA ini 😀

  • In The Name of Rose
  • n22806.jpg
    Nah, ini buku yang paling malas saya selesaikan. Entah apakah karena terjemahannya yang gagal menerjemahkan ke bahasa indonesia, atau memang ini buku yang sangat berat?! Buku ini merupakan karya Umberto Eco dan memenangkan Nobel Sastra di tahun 1935, ya jadi memang buku klasik. Buku ini aslinya berbahasa Italia. Bercerita mengenai Brother William, apa ya istilahnya, pastor Katholik yang memiliki kecerdikan seperti Sherlock Holmes. Salah satu kecerdikannya adalah dia bisa mengetahui nama seekor kuda dari jejak kakinya. Hmm…saya sendiri juga bingung. Buku ini saya beli tahun 2003, hehehe memang sudah lama 😀 Buku ini terbitan Jala Sutra, penerbit yang menerbitkan karya-karya klasik atau pemenang Nobel Sastra. Sayangnya kertas yang digunakan oleh penerbit ini tipis-tipis, mungkin untuk menekan harga. O iya, buku ini sudah difilmkan dengan pemain utamanya Sean Connery. Kapan-kapan d nonton filmnya.

Gak Penting

I’m in the good mood

16 May 2007
kriiingg…. *gak gitu juga si ring tone gw*

“besok jam berapa nyampe sini (bandung-red)?”
“He? kapan gw mau ke situ? ada garis kematian nih (deadline-red)”
“Ye…si boji bilang lu mau ke sini. Udah…gak usah buru2 lulus. Gw masih lama nih lulusnya.”
“Gak usah lulus dari laut!”

A short phone call and stupid conversation. Hehe…i miss this man. Well..you mine all the rocks and i mine those integers. Jijix. Hueks..hueks…mau cepet kelar TA iniiii….

25 May 2007
Yak, betul. It’s kebo’s birthday. And…i had guesses. A family of elephant. Hehe. My big *real BIG* bro and his family was in town. I thought he just brought his first son, and…walaaaa… he brought the small one too. Si adit udah bisa jalan. Sama nakalnya ama kakaknya -_-
adit.jpg

28 May 2007
Another progress report for my final assignment. Kapan ya berakhirnya? Trus baru ol, udah langsung ada kata-kata cupu dari si dako. Ah sial, ternyata gw lebih nerd. Jadi ada tes di sini, soal seberapa tingkat nerd anda. Hasil gw: high-nerd. Sial :p

books, Love...Life..., reviews

Here It Comes Again

First of all congratz for young indonesian writers who can make me buy their books. At least there are few local writers who have a fanatic fans like me 😀 I just finished reading Gege Mengejar Cinta, a story with fireworks climax, said one of the reviewers. Many details are not rational, but somehow the writer could bring them smoothly without making them gross. And here it comes again… After a month of heart to heart chatting *dan membuat gw 2 hari gak bisa nganalisis kerjaan*, i finally cried.

untitled-1.jpg

The story of Gege Mengejar Cinta is about love triangle *thanks ya mit.* among one man and *of course* two women. Singkatnya, yg cowo kocak luar dalam cinta mati ama cw cantik, baik, anggun, pinter, putih, rambut lurus *pokoknya yg menunjukkan ketidakadilan duniawi*. Sedangkan there is another woman who trully in love with him. A sweet ordinary woman with curly hair. So, who is he?

Gege bukanlah orang tertampan di muka bumi. Dia juga bukan orang terkaya di bumi. Dia bahkan juga tidak lebih ganteng dari beberapa spesies ayam hibrida. Dia juga bukan Einstein. Tapi satu yang Gege miliki adalah kemampuan membuat Tia nyaman berada di sampingnya.
–quoted from the book

I love the end of the story. They don’t meant to be. There is no a person who get all of the miseries and there is no couple *diantara mereke bertiga* live ever after.

And which part could touch my heart so deep? It’s not the main story but there are details who remains me that Tia *the second woman* is close enough to me. She always keeps her reputation, so she has to drink many bitter pils while saying they are sweet. She has curly hair and there is part in the climax where someone tells her to comb her hair. Well, almost all of human being i’ve ever met say the same thing to me. She does mean thing to keep her love, which i was much much worse than her. Gege named her Nenek Lampir in his phone book, and other named me ‘sadis’ or ‘jelek’, and i think it’s worse than nenek lampir. In the end she puts all of her reputation and masks to fight for her love. I did the same, and i failed, i lost him, so is she. When she *Tia, if you become confuse* fight getting Gege, Gege rejects her and praying for Tia’s happiness. Someone prayed me the same and his words were almost the same with Gege’s words. He prayed wish me get a good guy who will be accompany me for worse and good time. Good guy who will be the father my children. The last scene is Tia meet Gege to say sorry and tell Gege she will be married with a man who thinks Tia is the center of his life. Tia is moving on and i am moving on. I told you sorry too, although it was on my gmail chatt and your meebo window.

This is the last foot note in the book:

When you have a lovely but bitter past with someone and happens to meet them. Keep it light. Keep it short. Most of all, keep them, away

So this is words i haven’t said: *deleted* i don’t need say those words. I have confessed, you’ve told things i wanted to know.

Dari film The Interpreter, gak dapet conversation aslinya secara utuh, tapi bahasa indonesianya gini *yang intinya ikhlas itu bagus dan balas dendam tidak baik*:

Di Suku Ku, apabila ada seorang anggota keluarganya dibunuh, maka keluarga itu punya satu bulan masa berkabung. Di akhir bulan, ada festival menenggelamkan orang ke sungai, yaitu pembunuhnya. When the killer is caught, he is taken out in a boat, along with the victim’s family. He is then thrown into the water to drown. The aggrieved family then can let him die or they can rescue him. If they let him die, they will have their vengeance but they will grieve forever. If they rescue him, he will live but they will have peace. It is their choice. Terkadang di dalam kehidupan ini kita tidak bisa selalu mendapatkan keadilan.

Love...Life...

not you

love__s_new_id_by_love.jpg

Being a lil bit mellow when i had some conversation with a friend of mine about our past. I am curious about the definition of being smart. I think i wasn’t smart enough so that i had to get through all of those misseries. Well, i think i have to fall down first, and i can fly high. And at this point i caught my self being so rational and i couldn’t imagine how i was so stupid. I felt i was so broken heart, so misserable, thinking that my world had broken down, etc. At those time, i felt like i was missing my self.

Now, i am on my own feet. I forgot how to give up to life. I forgot how to cry on my knees and feel so broken heart. But i always remember being in love and its sweets. It’s not because of you, and i’m not willing you or hating you. I love you and you were part of my heart, but you are not the one who make me feel more… I feel my heart is so light, and seeing you could light up my heart, but you are not the one who light up my life.

~ps:gambar nemu di blog ayatayatcinta

Love...Life..., Works

Uncomfortable

…that is the word i will say about this lab! With my dying computer, and just relly dead. I’m glad i have this laptop. It’s an average laptop, without 1G DDR or ATI Radeon, but still reliable. Hooohhh…many things make me piss off in this room, lab 1233 building A Fasilkom UI Depok!!

Oh Gosh! I want to get really…really mad!!!! At first, my sandal is missing. Second, many strangers using my computer. Third, trashes around my desk. Fourth, the HD space is almost full, and guess what they filling my final assignment drive!!! I hate it!! The worst is, my computer is dead. Trying to be patient, i tried to reinstal the windows and guess what, the BIOS doesn’t recognize any DVD ROM.

Dan akhirnya…maaf sekali fahrian, account lu gw apus 😀

~Gyahahahahahaha 😀 😀